Digitaal inkjet

Digitaal inkjet

Deze druktechniek geeft een hele hoge inktlaag, waardoor de kleuren heel krachtig uitkomen.

Digitaal inkjet

Digitale inkjet is een druktechniek die gebruikmaakt van digitale inktjetprinters om afbeeldingen of tekst op verschillende oppervlakken te drukken. Deze techniek is vooral geschikt voor het drukken van labels en heeft enkele unieke voordelen ten opzichte van andere druktechnieken, zoals zeefdruk.

Ten eerste geeft digitale inkjet een hoge inktlaag af, wat resulteert in krachtige en levendige kleuren. Dit maakt het bijvoorbeeld geschikt voor het drukken van kleurrijke afbeeldingen of productetiketten met opvallende kleuren. Bovendien heeft de bedrukking een voelbare, hoogglanzende finish, wat het label een luxe uitstraling geeft.

Daarnaast is digitale inkjet ook geschikt voor het drukken van variabele data, zoals oplopende nummering of barcodes. Dit komt doordat de techniek gebruikmaakt van digitale aansturing, wat het gemakkelijk maakt om deze soorten informatie te integreren in het drukwerk.

Digitale inkjet is voornamelijk geschikt voor het drukken op kunststof dragers, zoals labels of andere soorten verpakkingsmateriaal. De techniek kan alle kleuren afdrukken in full colour, en kan ook PMS-kleuren (Pantone Matching System) nagebootst worden.

Al met al is digitale inkjet een uitstekend alternatief voor zeefdruk, vooral wanneer er behoefte is aan kleurrijk en hoogwaardig drukwerk met variabele data.

Neem contact  met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten