Offset

Een zeer bekende en veelgebruikte druktechniek is offset. Ideaal in te zetten als de oplage te groot is voor digitale druk en te klein voor conventionele druk.

Offset

De offsetdrukpers is een zeer geschikte druktechniek voor het drukken van etiketten op substraten met een grote hoeveelheid reliëf of structuur. Met behulp van de folie-eenheid kan deze drukpers prachtige etiketten produceren, bijvoorbeeld voor de wijnindustrie. Een groot voordeel van deze druktechniek is dat het in staat is om zeer kleine puntgroottes te behalen, wat resulteert in fraaie verlopen en afdrukken. Deze druktechniek is dus zeer geschikt voor het produceren van hoogwaardige etiketten met een prachtig uiterlijk.

Het drukken van etiketten met offsetdruk is een complex proces dat veel precisie en aandacht vraagt. Een offsetdrukpers werkt door middel van een offsetrol die het inkt op een drukplaat aanbrengt. Vervolgens wordt het inkt overgebracht op een blanke rol, die het inkt vervolgens weer op het te drukken oppervlak aanbrengt. Dit proces wordt herhaald totdat het gewenste aantal etiketten is geproduceerd.

Offsetdruk is een populaire druktechniek omdat het een hoge kwaliteit afdruk kan produceren tegen redelijk lage kosten. Bovendien is het in staat om grote hoeveelheden etiketten te produceren in een korte tijd, wat het zeer geschikt maakt voor massaproductie.

Al met al is offsetdruk een uitstekende optie voor het drukken van etiketten, vooral voor substraten met veel reliëf of structuur. Door de hoge kwaliteit afdruk en de lage kosten is het een populaire keuze voor veel bedrijven in de wijn- en andere industrieën.

Neem contact  met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten