Technieken

Technieken

U vindt hier alle druktechnieken onder één dak en daarmee is Kolibri de meest gevarieerde labelproducent in de Nederlandse etikettenindustrie.

Technieken

Digitaal inkjet

Deze druktechniek geeft een hele hoge inktlaag, waardoor de kleuren heel krachtig uitkomen. De bedrukking is voelbaar en heeft een hoge briljantie waarmee een label wordt voorzien van een luxe uitstraling. Vanwege de aansturing is variabele data (oplopende nummering / barcodes) uitstekend uit te voeren. Digitale inktjet is een goed alternatief voor zeefdruk en komt het best tot zijn recht op kunststof dragers. Alle kleuren worden full colour opgebouwd, PMS kleuren kunnen bij benadering worden nagebootst.

Digitale toner

Dit drukprocedé geeft een vlakker drukbeeld dan inktjet en is een goed alternatief voor offset en/of flexo. Aangezien hier geen PMS mogelijk is, worden de kleuren door onszelf full colour opgebouwd. Bij voorkeur wordt digitale toner toegepast op papier als ondergrond. Deze techniek is bijzonder interessant voor kleinere oplages vanwege de korte insteltijd. Hierdoor kunnen wij ook razendsnel leveren. Personalisering en unieke nummering vormen geen enkel probleem voor deze digitale veelkunners.

Offset

Een zeer bekende en veelgebruikte druktechniek is offset. Ideaal in te zetten als de oplage te groot is voor digitale druk en te klein voor conventionele druk. Offset is bijzonder geschikt voor substraten met veel reliëf of structuur. Uitgerust met een folie unit, kan deze pers hele mooie etiketten drukken voor bijvoorbeeld de wijnindustrie. Groot voordeel is dat deze druktechniek een hele kleine puntgrootte aan kan en daarmee prachtige verlopen kan drukken.

Boekdruk

Een precisietool in de handen van onze vakmensen. Deze conventionele, betrouwbare drukpersen kunnen heel nauwgezet kleuren en drukbeelden afstellen. Door de minimale puntgrootte op de clichés zit er een grens aan het optimale resultaat van hele kleine details. Door het aanbrengen van een deklaag kunnen we transparante substraten perfect bedrukken. Zo valt het etiket bijna niet op na het aanbrengen en lijkt het alsof de bedrukking zo op de fles zit. Deze methode is uitermate rendabel bij grote oplages.

Zeefdruk

Zeefdruk heeft op de digitale inktjet na de hoogste drukdikte en wordt daarom vaak gebruikt voor deklagen. Zo geeft het de kleuren extra diepte en voorkomt het dat de stof in de houder de kleuren van het etiket beïnvloedt. Deze techniek behaalt de beste resultaten bij het drukken van kleine details. Omdat voor deze drukmethode een zeef moet worden vervaardigd en de druksnelheid lager ligt dan bij de andere methodes, is zeefdruk een hele mooie maar relatief kostbare techniek.

Blanco

Blanco is geen druktechniek natuurlijk, maar Kolibri heeft een heel arsenaal aan blanco machines. Voorzien van een rugslit, gekapt op A4-formaat, gevouwen in bundels, speciale stansing, markeringen voor toepassingen in printers en ga zo maar door. Ook een blanco etiket kent talloze uitvoeringen. Voor Kolibri is het dagelijkse kost. De verzorging van dit werkpaard onder de etiketten is daarmee in goede handen. Kwaliteit, consistentie, snelheid en leverbetrouwbaarheid zijn onderdelen waarop wij graag ons beste beentje voor zetten.

Flexo

De laatste uitbreiding in het machinepark van Kolibri is een hybride flexopers, met een uitgebreid pakket aan extra mogelijkheden. Flexo laat zich natuurlijk vooral kennen door de grote snelheid waarmee de etiketten kunnen worden bedrukt. Door de snel drogende inkt is deze druktechniek bij uitstek een goede optie voor de grootste oplages, die met precisie én snelheid moeten worden verzorgd. Als je goed weet hoe flexo op z’n best in te zetten, is het een uitstekende optie!

Veredeling

Op een groot deel van onze persen kunnen we uw etiket extra uitstraling of functionaliteit geven. Zo kunnen wij inline warm- en koudfolie aanbrengen om nog meer attentiewaarde te creëren. We kunnen uw etiket lamineren of cacheren om een specifieke uitstraling te krijgen. Of we bereiken precies de look die u zoekt door het aanbrengen van glanslak of juist matte lak. Ook embossing behoort tot de mogelijkheden om uw product in het schap te laten opvallen.

Neem contact  met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten